Skip to content

Politika kolačića

[Updated: 7/9/2021]

UVOD

Violeta d.o.o. (“mi” ili “nas” ili “naš”) možemo koristiti kolačiće, web-pratilice, piksele za praćenje i druge tehnologije praćenja kada posjetite našu web stranicu [https://lasta.com/], uključujući bilo koji drugi medijski oblik, medijski kanal, mobilno web-mjesto ili mobilnu aplikaciju koja je povezana ili povezana s njima (zajedno, “Site”) kako bi se pomoglo u prilagođavanju Stranice i poboljšanju vašeg iskustva.

Zadržavamo pravo izmjene ovih Pravila o kolačićima u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama ažuriranjem datuma “Zadnje ažuriranje” ovih Pravila o kolačićima. Sve promjene ili modifikacije stupit će na snagu odmah nakon objave ažurirane Politike o kolačićima na Stranici, a vi se odričete prava na primanje posebne obavijesti o svakoj takvoj promjeni ili modifikaciji.

Potičemo vas da povremeno pregledavate ova Pravila o kolačićima kako biste bili informirani o ažuriranjima. Smatrat će se da ste obaviješteni o tome, da ćete biti podložni i da će se smatrati da ste prihvatili promjene bilo koje revidirane Politike o kolačićima vašim daljnjim korištenjem Stranice nakon datuma objave takve revidirane Politike o kolačićima.

UPOTREBA KOLAČIĆA

“Kolačić” je niz informacija koji vam dodjeljuje jedinstveni identifikator koji pohranjujemo na vaše računalo. Vaš preglednik tada pruža taj jedinstveni identifikator za korištenje svaki put kada pošaljete upit web-stranici. Koristimo kolačiće na web stranici kako bismo, između ostalog, pratili usluge koje ste koristili, bilježili podatke o registraciji, bilježili vaše korisničke postavke, držali vas prijavljenim na stranici, olakšavali postupke kupnje i pratili stranice koje posjećujete. Kolačići nam pomažu razumjeti kako se stranica koristi i poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

 

VRSTE KOLAČIĆA

Sljedeće vrste kolačića mogu se koristiti kada posjetite stranicu:

Kolačići za oglašavanje

Reklamni kolačići postavljaju se na vaše računalo kako bi prikazali oglase koji će vas najvjerojatnije zanimati. Ovi kolačići omogućuju oglašivačima i poslužiteljima oglasa da prikupe informacije o vašim posjetima stranici i drugim web-mjestima, izmjenjuju oglase koji se šalju na određeno računalo i prate koliko često je oglas pregledan i od koga. Ovi kolačići povezani su s računalom i ne prikupljaju nikakve osobne podatke o vama.

Kolačići za analitiku

Kolačići za analitiku prate kako su korisnici došli do stranice i kako stupaju u interakciju i kreću se na stranici. Ovi kolačići nam daju do znanja koje značajke na stranici rade najbolje i koje se značajke na stranici mogu poboljšati.

Naši kolačići

Naši kolačići su “kolačići prve strane” i mogu biti trajni ili privremeni. To su neophodni kolačići, bez kojih stranica neće raditi ispravno niti moći pružati određene značajke i funkcionalnosti. Neki od njih mogu biti ručno onemogućeni u vašem pregledniku, ali mogu utjecati na funkcionalnost stranice.

Kolačići za personalizaciju

Kolačići za personalizaciju koriste se za prepoznavanje ponovnih posjeta stranici. Koristimo ove kolačiće za bilježenje vaše povijesti pregledavanja, stranica koje ste posjetili, te vaših postavki i preferencija svaki puta kada posjetite stranicu.

Sigurnosni kolačići

Sigurnosni kolačići pomažu identificirati i spriječiti sigurnosne rizike. Koristimo ove kolačiće za provjeru autentičnosti korisnika i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Kolačići za upravljanje stranicama

Kolačići za upravljanje web mjestom koriste se za održavanje vašeg identiteta ili sesije na stranici kako se ne biste neočekivano odjavili, a sve informacije koje unesete zadržavaju se od stranice do stranice. Ovi kolačići se ne mogu isključiti pojedinačno, ali možete onemogućiti sve kolačiće u svom pregledniku.

Kolačići treće strane

Kolačići treće strane mogu biti postavljeni na vaše računalo kada posjetite stranicu od strane tvrtke koje pružaju određene usluge koje mi nudimo. Ovi kolačići omogućuju trećim stranama prikupljanje i praćenje određenih informacija o vama. Ovi kolačići mogu se ručno onemogućiti u vašem pregledniku.

[Ostalo]

[Ostalo]

KONTROLA KOLAČIĆA

Većina preglednika je prema zadanim postavkama postavljena na prihvaćanje kolačića. Međutim, možete ukloniti ili odbiti kolačiće u postavkama svog preglednika. Imajte na umu da takva radnja može utjecati na dostupnost i funkcionalnost Stranice.

Za više informacija o tome kako kontrolirati kolačiće, provjerite postavke preglednika ili uređaja kako možete kontrolirati ili odbiti kolačiće ili posjetite sljedeće veze:

Apple Safari

Google Chrome

Microsoft Edge

Microsoft Internet Explorer

Mozilla Firefox

Opera

Android (Chrome)

Blackberry

Iphone or Ipad (Chrome)

Iphone or Ipad (Safari)

Osim toga, možete isključiti neke kolačiće trećih strana putem alata za isključivanje Network Advertising Initiative’s Opt-Out alata.

OSTALE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA

Osim kolačića, možemo koristiti web-pratilice, pikselske oznake i druge tehnologije praćenja na web-mjestu kako bismo prilagodili web-mjesto i poboljšali vaše iskustvo. “Web pratioc” ili “pixel oznaka” je maleni objekt ili slika ugrađena u web stranicu ili e-poštu. Koriste se za praćenje broja korisnika koji su posjetili određene stranice i pregledali e-poštu te za prikupljanje drugih statističkih podataka. Prikupljaju samo ograničen skup podataka, kao što je broj kolačića, vrijeme i datum prikaza stranice ili e-pošte te opis stranice ili e-pošte na kojoj se nalaze. Web-pratilice i oznake piksela ne mogu se odbiti. Međutim, možete ograničiti njihovu upotrebu kontroliranjem kolačića koji s njima stupaju u interakciju.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Za više informacija o tome kako koristimo podatke prikupljene kolačićima i drugim tehnologijama za praćenje, pogledajte našu Politiku privatnosti [KLIKNITE OVDJE]/objavljenu na web stranici. Ova Pravila o kolačićima dio su i ugrađena su u našu Politiku privatnosti. Korištenjem stranice suglasni ste s ovim Pravilima o kolačićima i našim Pravilima privatnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja ili komentara o ovim Pravilima o kolačićima, kontaktirajte nas na:

Violeta d.o.o.

Stjepana Radića 21

88340, Grude, BIH

violeta@violeta.doo