Skip to content

Lasta Održivost

Lasta Održivost

Održivost i društveno odgovorno poslovanje osnovni je cilj kojem tvornica Lasta teži. Stvaramo visokokvalitetne proizvode i usluge čineći svakodnevni život boljim i jednostavnijim.

Posvećeni smo načelima održivosti. Smatramo da je briga i zaštita okoliša temeljni stup održivosti naše industrije, dobrobiti naših potrošača i šire zajednice.

ELEKTRIČNA PEĆ ZA KEKSE

Ponosno možemo reći da smo među prvima u Europi instalirali električnu peć za kekse. Radi se o inovativnom rješenju za pečenje po ekološki prihvatljivom pristupu, bez ispuštanja CO2. Prilikom pečenja u električnoj pećnici, jedino ispuštanje u atmosferu su one čestice koje se ispuštaju iz proizvoda tijekom procesa pečenja. Iz tog razloga, električne pećnice se obično nazivaju "rješenjima bez utjecaja" i idealno su postavljene za ispunjavanje zahtjeva za niske emisije. Potpuno napajanje ove peći, ali i cijele tvornice crpi se iz naših solarnih panela.

SOLARNI PANELI

Čak 80% energije naše proizvodnje dolazi iz obnovljivih izvora. Sve naše tvornice i skladišni prostori opremljeni su solarnim panelima kojima proizvodimo dovoljno električne energije za potrebe cjelokupnog poslovanja, a dodatan benefit je što se u procesu ne troši ni voda. Korištenjem solarnih panela za proizvodnju energije, tvornica značajno smanjuje utjecaj CO2.

C/PAP AMBALAŽA

U procesu pakiranja koristimo posebnu vrstu ambalaže s kojom je sadržaj plastike smanjen na miminum u korist papira. Na ovaj način tvornica minimizira utjecaj na okoliš povezan s plastičnim otpadom. Papirnata lađica u kojoj su pohranjeni proizvodi može se 100% reciklirati i prenamijeniti kao posudica za uzgoj bilja.

Sve naše standarde možete vidjeti na: https://lasta.com/quality-guarantee/

 

 

Podijeli užitak