Skip to content

Otvorenje Lasta Tvornice u Čapljini

Lasta-Otvorenje-kids-inaugrating-500

Svečano otvorena tvornica Lasta keksa u Čapljini

Čapljina je ponovno zamirisala mirisom keksa, 18.05.2022. svečano je otvorena tvornica keksa i vafla Lasta. Danas Lasta sjaji novim i modernim sjajem u potpuno obnovljenoj i tehnološki usavršenoj tvornici.

Podijeli užitak

Lasta-Otvorenje-dancers-performingUz veliko mnoštvo okupljenih uzvanika i prigodan program upriličeno je svečano otvaranje koje je vodila voditeljica Maja Čengić Miralem. Čapljinsko kulturno umjetničko društvo ”Zora” iz Struga/Gorice otplesalo je tradicionalni ples Linđu, a svečanost je otvorila HKUD “Seljačka sloga” Trebižat skladbom „Dok Neretva šumi“.

 

 

 

Lasta-Otvorenje-people-gatheringLasta je donirala 10.000 KM Humanitarnoj udruzi ”Cvijet” iz Čapljine, a osim toga odlučili su preurediti njihove prostorije kako bi korisnici udruge mogli uživati u tim prostorima.
Nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Čapljina i vlasnik Laste g. Petar Ćorluka.
"Trebalo je imati puno hrabrosti preuzeti tvornicu i realizirati cijelu priču, ali hrabre sreća prati, tako da je do sada bilo padova, ali mislim da će od sada 'Lasta' samo letjeti", kazao je Ćorluka.
Cijeli događaj otvaranja vođen je spojem iskustva i mladosti, tako su svečanu vrpcu prerezali prehrambeni tehnolog Bosa Šutalo i mališani Dječjeg vrtića Čapljina.

 

 

 

Lasta-Otvorenje-singers-performingSvi uzvanici imali su priliku vidjeti tvornicu iznutra, laboratorijske prostore, urede kao i neke dijelove proizvodnog pogona. Iz Čapljine u sve dijelove BIH ponovno lete Lasta štrudle, čajni kolutići, linđo i krem štapići.

 

 

 

 

Lasta-Otvorenje-people-gathering-lasta-logo-backgroundLasta kreće s proizvodnjom medenjaka

Kompanija Violeta čiji je dio obitelji tvornica Lasta, preuzela je firmu u Austriji Schmid Maissau. Njihov brend poznatih austrijskih medenjaka star je 110 godina. Dugi niz godina kako postoje na tržištu, prepoznati su kao specijalisti po izradi medenjaka na najvišoj razini.
Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijeti će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bi zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište.